Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames

Tessa Wullaert (auteur), Pieter-Jan Calcoen (auteur)

Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames

Geschiedenis van het vrouwenvoetbal, met speciale aandacht voor het persoonlijke verhaal van voetballer Tessa Wullaert (1993).
Titre
Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames
Auteur
Tessa Wullaert Pieter-Jan Calcoen
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Vrouwen ♥ voetbal
Éditeur
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2022
191 p., [24] p. platen
ISBN
9789464341027 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Een verhandeling over de geschiedenis van het (Europese) vrouwenvoetbal. Tussen 1921 en 1971 was de sport door de Europese voetbalbonden verboden, omdat zij in het vrouwenvoetbal een bedreiging zagen voor het mannenvoetbal. Het boek vertelt over de moeizame weg die het vrouwenvoetbal heeft afgelegd: van speelster met schuilnamen en WK-wedstrijden die vroegtijdig werden afgekapt tot de geboorte van de Red Flames: het Belgische vrouwenteam. Tessa Wullaert vertelt ook haar eigen verhaal: hoe zij niet mee mocht met haar jeugdcoach naar Cercle Brugge, maar uiteindelijk uitgroeide tot topscorer van de Belgische nationale ploeg. In verhalende en toegankelijke stijl geschreven. Met foto’s in kleur en zwart-wit. Tessa Wullaert (Tielt, 1993) is een voetballer en aanvoerder van de Belgische nationale ploeg.Pieter-Jan Calcoen (1992) schrijft voor Het Nieuwsblad over Belgisch en internationaal voetbal.

À propos de Tessa Wullaert

Tessa Wullaert, née le 19 mars 1993 à Tielt en Belgique, est une footballeuse internationale belge qui joue au poste d'attaquante au Fortuna Sittard.

Biographie

En club

Débuts en Belgique

Elle débute, en division 1, à l'âge de 15 ans avec Dames Zultse VV. En 2012, elle est transférée au RSC Anderlecht, club avec lequel elle remporte la Coupe de Belgique. Le 13 avril 2013, elle est transférée au Standard de Liège. Un peu plus d'un an plus tard, elle remporte le Championnat de Belgique ainsi que la Coupe de Belgique, la deuxième consécutive avec deux clubs différents.

En lire plus sur Wikipedia