Livre
Anglais

The silkworm

Robert Galbraith (auteur)
Privédetective Cormoran Strike wordt ingehuurd om op zoek te gaan naar een verdwenen auteur, maar als hij deze dood vindt, gaat hij op zoek naar diens moordenaar.
Titre
The silkworm
Auteur
Robert Galbraith
Langue
Anglais
Éditeur
London: Sphere, 2015
580 p.
Note
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9780751549263 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Een privédetective in Londen, Cormoran Strike, moet op zoek naar een verdwenen auteur, Owen Quine. Na enige tijd vindt Strike hem: vermoord en toegetakeld op een bizarre manier. Al gauw wordt Strikes opdrachtgeefster, de weduwe van Quine, verdacht en Strike moet alles op alles zetten om de ware moordenaar te vinden. Hierbij speelt Quine's laatste manuscript een belangrijke rol: de moord is er als het ware al in aangekondigd, maar belangrijker nog is dat hij allerlei onthullingen doet over bekende collega’s, uitgevers en literaire agenten. De titel is de Engelse vertaling van 'Bombyx Mori', de Latijnse titel van dit manuscript en tegelijk een metafoor voor de auteur zelf die verhalen spint. Strike wordt in zijn onderzoek bijgestaan door zijn pittige assistente, Robin Ellacott, en door mensen in zijn omgeving op wie hij een beroep doet voor allerlei hand- en spandiensten. Een spannend boek met sympathieke personages, zoals te verwachten is van Harry Potter-auteur Rowling die hier onder …Lire la suite

À propos de Robert Galbraith

Robert Galbraith (aussi orthographié Caubraith) est un logicien écossais, né en 1483, mort à Édimbourg le 27 janvier 1544. Il est l'auteur du Quadrupertitum in oppositiones, conversiones, hypotheticas et modales.

Galbraith dialecticien

Membre des cercles de John Mair, Robert Galbraith encourage son maître à publier son traité de Logique vers 1506 et publie son ouvrage propre quelques années plus tard. Cet ouvrage en quatre parties sur les oppositions, les conversions et les propositions hypothétiques et modales, publié à Paris par Josse Bade en 1510, est réédité en 1516.

Galbraith affirme y avoir résolu tous les problèmes de dialectique. Un autre livre de lui, le Liber Caubraith, de nature juridique, n'a pas survécu, semble-t-il.

Professeur de droit romain au collège de Coqueret…En lire plus sur Wikipedia