Bande dessinée
Néerlandais

Brand! Brand!

Nix (auteur)

Brand! Brand!

Public cible:
9-11 ans et plus
De hele buurt is in de ban van een aantal bizarre branden. En telkens ligt de oorzaak bij een ontplofte kachel. Van de dader ontbreekt elk spoor. Bij de Buurtpolitie zitten ze met de handen in het haar...
Sujet
Politie
Titre
Brand! Brand!
Auteur
Nix
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002267437 (paperback)

Commentaires

Een humoristische en spannende strip over de buurtpolitie. Die moet de dader zoeken van een serie brandstichtingen. De eerste lijkt een ongeluk, maar dan blijken de volgende veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk. Het team van de buurtpolitie werkt nauw samen met de brandweer, maar het is een pittige klus om dit raadsel op te lossen. Alweer deel 6 van deze stripreeks in maar een paar jaar tijd. Gebaseerd op de gelijknamige populaire Vlaamse tv-serie. Vlot getekend door een ervaren striptekenaar, die meer series met humor heeft gemaakt. Een strip met een simpele maar logische plot, gemakkelijk leesbaar en bescheiden van omvang (32 pagina's). Een leuke eigentijdse strip met humor en spanning voor de jeugd vanaf een jaar of 9. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Een slag in het water' (2019)*.

À propos de Nix

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Nix de son vrai nom Marnix Verduyn, est un dessinateur de bande dessinée belge né le 20 juin 1969 à Courtrai. Il atteint la notoriété avec sa série Kinky & Cosy (nl).

Biographie

Marnix Verduyn naît le 20 juin 1969 Nix collabore à Pan, Ferraille Illustré, Focus Vif, Le Soir et dans différents journaux néerlandophones dont De Morgen et Het Algemeen Dagblad.

Jeune punk, il avoue être influencé par Kamagurka et les Monty Python et vouloir les imiter . En 2001, il crée seul la série Kinky & Cosy mettant en scène deux sœurs jumelles, les gags sont compilés en albums dans la co…En lire plus sur Wikipedia