DVD
Anglais
Wanneer de jonge vrouw van een Amsterdamse VOC-koopman in 1686 een poppenhuis van hem cadeau krijgt, verschijnen er geheimzinnige pakjes met onderdelen voor dit poppenhuis.
Contenu
Dvd 1 Het poppenhuis
Dvd 2 De miniatuurmaakster
Dvd 3 De prijs van suiker
Titre
The miniaturist : complete tv-serie
Directeur
Guillem Morales
Acteur
Anya Taylor-Joy Romola Garai Alex Hassell Hayley Squires Paapa Essiedu Emily Berrington Geofrrey Streatfeild
Antécédent bibliographique
Jessie Burton
Langue
Anglais
Titre parallèle
The miniaturist
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018 | Autres éditions
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 200 minuten
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5430000728126

Commentaires

Tweedelig kostuumdrama van de BBC, gebaseerd op de bestseller van Jessie Burton (vertaald als 'Het huis aan de Gouden Bocht'). In de hoofdrol Anya Taylor-Joy (Split; The witch). In 1686 trouwt het 18-jarige plattelandsmeisje Petronella Oortman met de oudere en rijke VOC-koopman Johannes Brandt (Alex Hassell) en gaat wonen in zijn prachtige huis aan de Herengracht. Brandt is weinig thuis en kijkt nauwelijks naar haar om, zijn stugge zuster Marin (Romola Garai) is de echte vrouw des huizes. Nella krijgt van haar man een groot poppenhuis, een miniatuurversie van hun eigen huis. De miniatuurmaakster bij wie ze meubels bestelt, lijkt echter alle geheimen van de bewoners te kennen en zelfs hun toekomst te voorspellen. Alle buitenopnames zijn in Leiden gefilmd. Euan Ferguson (theguardian.com) schrijft dat een deel van de magie van het boek verloren is gegaan, maar dat er nog genoeg over is. Hij vindt dat de gebeurtenissen soms te snel gaan, maar dat door de prachtige beelden en de sterke act…Lire la suite

À propos de Guillem Morales

Guillem Morales, né en 1975 à Barcelone où il réside, est un réalisateur espagnol.

Biographie

Après El habitante incierto en 2004, il est à la fois le scénariste et le réalisateur du film Les Yeux de Julia.

Selon Guillermo del Toro, Les Yeux de Julia permet d'entrevoir le talent de Guillem encore plus qu'avec son premier film. Il a d'ailleurs produit ce film de la même manière qu'il l'avait fait pour L'Orphelinat de Juan Antonio Bayona. C'est dans un esprit de thriller espagnol que Guillem Morales arrive à nous plonger au cœur d'une histoire à gros suspense, parfois glauque.

Filmographie

  • 2004 : El habitante incierto
  • 2010 : Les Yeux de Julia (Los ojos de Julia)
  • 2017 : Miniaturiste (mini-série, 2 épisodes)
  • 2021 : La Templanza

Liens externesEn lire plus sur Wikipedia