Strip
Nederlands

Onheil op de rivier

Yves Huppen (scenarist), Hermann (illustrator)
Bijna dertig jaar na hun laatste avontuur duikt het trio legendarische globetrotters van scenarist Greg en tekenaar Hermann opnieuw op. Voor het scenario van dit nieuwe album neemt Hermanns zoon Yves H. de fakkel over. Zodra de avonturiers op het appel verschijnen, komt de actie op gang. En wat is er beter om dan meteen komaf te maken met enkele oude openstaande rekeningen? Dat vindt ook een oude
Extra onderwerp
Zonder genre
Titel
Onheil op de rivier
Scenarist
Yves Huppen
Illustrator
Hermann
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2010
54 p. : ill.
ISBN
9789055817122 (paperback)

Besprekingen

Van 1969 tot 1980 verschenen er veertien delen van de avontuurlijke stripreeks 'Bernard Prince' van Hermann met als scenarist Greg. Na enkele experimenten van de uitgever met deze reeks heeft Hermann nu onverwacht zelf opnieuw een deel uitgebracht met als scenarist zijn zoon. Het is verrassend om te zien hoe Prince, de jonge Djinn en brompot Jordan met hun schip de Cormoran in Latijns-Amerika hun spannende en vaak ook humoristische avonturen hervatten en in de tropische oerwouden onder niet te stelpen regenhozen geteisterd worden. De Comoran legt aan in een klein havenstadje voor wat op het eerste gezicht een gewone opdracht lijkt. Spoedig blijkt er meer aan de hand en raken de drie in levensgevaar... Het realistische tekenwerk is nog steeds indrukwekkend. Een veelbelovende nieuwe start van de reeks 'Bernard Prince'.

Over Yves Huppen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Yves H, echte naam Yves Huppen 17 maart 1967, is een Belgische schrijver van stripverhalen. Hij is de zoon van striptekenaar Hermann.

Biografie

Yves volgde aan het de kunstacademie van Louvain-la-Neuve een opleiding om zich voor te bereiden op een carrière als filmmaker. Toen dit goed van de grond kwam, probeerde hij met het maken van stripverhalen zijn kost te verdienen. In 1995 verscheen van zijn hand het album Het geheim van de hond-mensen. Als tekenaar oogstte hij weinig lof. Zijn scenario's werden beter ontvangen. Vooral de stripverhalen waar zijn vader de tekeningen voor verzorgde.

Albums

  • Afrika
  • Andy Morgan
  • Bernard Prince
  • Bloedbanden
  • Dracula (Hermann)
  • De duivel der zeven zeeën
  • Duke