Strip
Nederlands

De kluizenaar van Skellingar

Yann (scenarist), Fred Vignaux (illustrator), Grzegorz Rosinski (naar het werk van)
In de reeks:
Thorgal; 37
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Nieuw avontuur, nieuw ritme, nieuwe tekenaar: een terugkeer naar de legende onder de tekenpen van Fred Vignaux! Thorgal heeft zijn familie eindelijk teruggevonden. Maar voor hij in vrede met hen kan samenleven, moet hij nog een spook uit zijn verleden verslaan: Shaïgan, de beruchte piraat die hij was geworden toen hij aan geheugenverlies leed. Thorgal vertrekt richting het eiland van Skrellingar.
Titel
De kluizenaar van Skellingar
Scenarist
Yann
Illustrator
Fred Vignaux
Naar het werk van
Grzegorz Rosinski Jean Van Hamme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'ermite de Skellingar
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2019
48 p. : ill.
Aantekening
Oorspronkelijke titel toegevoegd door catalograaf
ISBN
9789064213236 (paperback)

Besprekingen

Wie had gedacht dat stripheld Thorgal nu zijn familie na veel omzwervingen weer bij elkaar is tot rust zou komen, heeft buiten scenarist Yann gerekend. Na vijftien verhalen binnen de verschillende reeksen had hij nog wel een aardig scenario in petto. Na het onbedoeld dodelijk verwonden van een jonge vrouw belooft Thorgal haar dat hij haar geloofsgenoten, die door Ivarr, een kille jarl, vervolgd en opgesloten zijn, zal gaan bevrijden. Daartoe moet hij Skellingar, een steil rotseiland, beklimmen waar de door hen aanbeden levende god woont. Om daar te komen is al niet eenvoudig, maar eenmaal ter plekke blijkt zijn opgave nog moeilijker. Natuurlijk slaagt hij uiteindelijk in zijn opzet, anders was de serie afgelopen; bovendien rekent hij eindelijk af met zijn alter ego 'Shaïgan – zonder-genade'. Een wat schoksgewijs verteld verhaal dat niet altijd even geloofwaardig overkomt. De realistische tekeningen van Vignaux, die eerder al twee verhalen over Kriss van Valnor illustreerde, voldoen pr…Lees verder

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen

Lees verder op Wikipedia

Suggesties