Strip
Nederlands

Kusje kusje

Willy Vandersteen (auteur), Jeff Broeckx (illustrator), Dirk Nielandt (scenarist)
+1
Kusje kusje
×
Kusje kusje Kusje kusje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Alweer voor de tiende keer mogen onze kleine rakkertjes zich uitleven in de meest dolle avonturen. Wiske speelt viool voor een kasteelheer, Suske is de schrik van de glijbaan, Tobias wil maar niet in bad en Bert Bavet zou het liefst iedereen een loer draaien. Jonge lezertjes zullen weer veel plezier beleven aan deze uitgave van Klein Suske en Wiske.

Titel
Kusje kusje / Willy Vandersteen ; [scen.] Dirk Nielandt ... [et al.] ; [tek.] Jeff Broeckx
Auteur
Willy Vandersteen
Illustrator
Jeff Broeckx
Scenarist
Dirk Nielandt
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2007
38 p. : ill.
ISBN
9789002220586

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties