Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames

Tessa Wullaert (auteur), Pieter-Jan Calcoen (auteur)
+1
Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames
×
Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames

Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames

Geschiedenis van het vrouwenvoetbal, met speciale aandacht voor het persoonlijke verhaal van voetballer Tessa Wullaert (1993).
Titel
Vrouwenvoetbal : van de Dick, Kerr Ladies tot de Red Flames
Auteur
Tessa Wullaert Pieter-Jan Calcoen
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Vrouwen ♥ voetbal
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2022
191 p., [24] p. platen
ISBN
9789464341027 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een verhandeling over de geschiedenis van het (Europese) vrouwenvoetbal. Tussen 1921 en 1971 was de sport door de Europese voetbalbonden verboden, omdat zij in het vrouwenvoetbal een bedreiging zagen voor het mannenvoetbal. Het boek vertelt over de moeizame weg die het vrouwenvoetbal heeft afgelegd: van speelster met schuilnamen en WK-wedstrijden die vroegtijdig werden afgekapt tot de geboorte van de Red Flames: het Belgische vrouwenteam. Tessa Wullaert vertelt ook haar eigen verhaal: hoe zij niet mee mocht met haar jeugdcoach naar Cercle Brugge, maar uiteindelijk uitgroeide tot topscorer van de Belgische nationale ploeg. In verhalende en toegankelijke stijl geschreven. Met foto’s in kleur en zwart-wit. Tessa Wullaert (Tielt, 1993) is een voetballer en aanvoerder van de Belgische nationale ploeg.Pieter-Jan Calcoen (1992) schrijft voor Het Nieuwsblad over Belgisch en internationaal voetbal.

Over Tessa Wullaert

CC BY 2.0 - Foto van/door StampMedia from Belgium

Tessa Wullaert (Tielt, 19 maart 1993) is een Belgische voetbalspeelster. Van 2020 tot 2022 speelde ze bij RSC Anderlecht. In de zomer van 2022 maakt ze de overstap naar Fortuna Sittard. Ze speelt ook voor het nationaal vrouwenelftal.

Carrière

Clubs

Tessa Wullaert begon op vijf-jarige leeftijd met voetballen. Eerst bij FC Wakken, Ingelmunster en Sporting West Harelbeke. Vanaf 2007 speelde ze bij de jeugd van het vrouwenelftal DVC Zuid-West-Vlaanderen. In 2008 werd het Dames Zultse VV waarmee ze in 2009 een titel vierde in de Tweede Klasse.

In 2012 vertrok ze naar RSC Anderlecht. In de BeNe League scoorde Wullaert 10 keer. In 2013 ging ze naar Standard Fémina waar ze in oktober 2013 haar eerste wedstrijden speelde in de UEFA Women's Champions League. Ze werd vicekampioen in de BeNeLeague en uitgeroepen tot speelster van het jaar. Het volgende seizoen werd ze kam…Lees verder op Wikipedia