Boek
Engels

The woman who went to bed for a year

Sue Townsend (auteur)

The woman who went to bed for a year

Nu haar hoogbegaafde tienertweeling uit huis is, besluit een bijna 50-jarige vrouw een jaar in bed te blijven, wat de relaties met haar omgeving op scherp zet.
Onderwerp
Familie
Extra onderwerp
Psychologische literatuur
Titel
The woman who went to bed for a year
Auteur
Sue Townsend
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Joseph, 2012
436 p.
ISBN
9780718157166 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Nu haar hoogbegaafde tienertweeling uit huis is, besluit een bijna 50-jarige vrouw een jaar in bed te blijven, wat de relaties met haar omgeving op scherp zet. Chronologisch opgebouwde intrige, met een alwetende verteller, waarin onderzocht wordt wat er gebeurt als iemand niet langer wil zijn wie anderen in haar zien. Serieuze gedachten worden verpakt in een vlotte stijl, met een soms onverwachte woordkeus, fijnzinnige humor en geestige dialogen. De personages worden, hoewel uitvergroot, round characters. De geestesgesteldheid van de protagoniste wordt van binnenuit belicht. Gesitueerd in een ontwikkeld milieu, in Leicester, UK. De sfeer verandert langzaam van luchtig en hilarisch naar serieuzer, met de suggestie dat liefde en mededogen onmisbare factoren zijn in een mensenleven. Niet moeilijk, hedendaags Engels. De schrijfster werd beroemd met 'The secret diary of Adrian Mole'. Daarna publiceerde zij diverse vervolgen ervan, andere romans en toneelstukken. Ruime druk.

Over Sue Townsend

Sue Townsend (Leicester, 2 april 1946 – aldaar, 10 april 2014) was een Engels schrijfster, die vooral bekendheid verwierf met haar serie dagboeken over het leven van Adrian Mole.

Biografie

Townsend was van eenvoudige komaf en werkte al vanaf haar vijftiende, onder andere als pompbediende bij een garage. Zij was al vroeg geïnteresseerd in literatuur en las veel. Na haar scheiding begon zij te schrijven, aanvankelijk voor het toneel. Haar doorbraak kwam met het verschijnen van het eerste dagboek over Adrian Mole (The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13¾, 1982), een realistische en humoristische beschrijving van het geestesleven van een jonge adolescent. Dit boek werd onmiddellijk een wereldwijd succes, wat leidde tot een serie vervolgdelen. Daarnaast publiceerde zij een aantal romans, ook overwegend met een humoristisch karakter. Haar werken geven een humoristische kijk op de leefstijl en de politieke situatie in de period…Lees verder op Wikipedia