Strip
Nederlands
Nu hij is afgezwaaid bij de IR$ stelt Larry Max zijn talenten ten dienste van een privé-investeringsmaatschappij. Veranderde de beste agent van de Amerikaanse belastingdienst plots van kamp? Of is hij aan het infiltreren? Wat zijn plannen ook zijn, alles verdwijnt naar de achtergrond als hij plots een telefoontje krijgt dat zijn wereld overhoophaalt: “Hallo, Larry? Gloria hier...”
Extra onderwerp
THR, misdaad, Geld en macht, fraude, strips
Titel
Kate's Hell / scenario Desberg ; tekeningen Vrancken
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Kate's hell
Uitgever
Brussel: De Lombard Uitgaven, 2017
47 p. : ill.
ISBN
9789055819591 (paperback)

Besprekingen

Larry Max, agent van de speciale afdeling van de Amerikaanse belastingdienst, is belast met de opdracht om grote fraudezaken en belastingontduiking en -constructies op te sporen. Als een professor in de fiscaliteit een privékruistocht start door de grote kopstukken in wereldwijde zaken te vermoorden, wordt Max ingezet, terwijl hij eigenlijk met hetzelfde bezig is, maar dan in opdracht van de overheid. Ondertussen speelt er een onopgehelderde familiegeschiedenis, waarbij het dodelijk ongeluk van zijn ouders in een nieuw daglicht komt te staan. Het is een ingewikkelde maar vernuftig opgezette plot, waarbij niet de beeldende kracht van de tekeningen, maar de plotwendingen de overhand hebben. Een intelligente maar niet eenvoudige financiële thriller in stripvorm.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips. Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan De Moor en De Schorpioen getekend door Enrico Marini.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties