Strip
Nederlands

De financiële meesters

Stephen Desberg (scenarist), Bernard Vrancken (illustrator)
Larry B. Max wordt hoofdaandeelhouder van de Channing Corporation, een financiële groep die nauwe banden heeft met Robert Max, zijn vader die is opgestaan uit de doden. Met de hulp van Jakoff, een andersglobalist en financieel genie, wil Larry de schimmige deals tussen de Amerikaanse banken en de Chinezen blootleggen.
Extra onderwerp
THR, misdaad, Geld en macht, fraude, strips
Titel
De financiële meesters / scenario Desberg ; tekeningen Vrancken
Scenarist
Stephen Desberg
Illustrator
Bernard Vrancken 1965-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les seigneurs financiers
Uitgever
Brussel: De Lombard Uitgaven, 2018
48 p. : ill.
ISBN
9789055819959 (paperback)

Besprekingen

Larry Max, speciaal agent van de Amerikaanse belastingdienst (IRS), heeft ongelimiteerde volmachten om financiële fraude op te sporen. In dit deel gaat het om een complot waarbij Chinese investeerders de Amerikaanse economie dreigen over te nemen en te laten ontsporen. Met veel verwijzingen naar de huidige situatie (met Trump, die ongenoemd blijft) op economisch gebied. Verder speelt de controverse tussen vader en zoon Max een rol, wat niet wegneemt dat Larry wel de dood van zijn vader wil wreken. Door zijn operaties wordt Larry zelf inmiddels ook verdacht en gevolgd; de ontknoping zal echter pas in het volgende deel plaatsvinden. Aardig vanwege de actualiteit, maar wel een complex verhaal. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Kate's hell' (2017)*.

Over Stephen Desberg

Stephen Desberg (Brussel, 10 september 1954) is een Franstalig Belgisch stripschrijver.

Levensloop

Desberg heeft een Amerikaanse vader en Franse moeder. Zijn ouders leerden elkaar na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog in Parijs kennen. Via zijn grootvader, die een cinema in Cleveland bezat, vond zijn vader werk in België bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Vanaf de jaren 70 schrijft Desberg scenario's voor strips voor Will (Baard en Kale), Benn (Mick Mac Adam), Maltaite (421) en Hardy ( Arkel). Zijn eerste strip was De laatste stunt van Baard en Kale, maar scenarist Maurice Tillieux herwerkte het scenario later voor publicatie. Daarna volgen nog andere strips zoals Pantoffel met tekeningen van Raymond Macherot, 421 met Eric Maltaite en Billy the Cat met Stephan Colman. In 1984 bracht hij als zanger vier singles uit. In de jaren 90 volgden nog stripreeksen zoals Kobe de Koe met Johan D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties