Strip
Nederlands

De drakar van ijs

Roman Surzhenko (illustrator), Yann (scenarist), Grzegorz Rosinski (naar het werk van)
De jonge jaren van Thorgal vertelt de coming-of-age van Thorgal. Welke avonturen beleefde hij tussen zijn vijftiende en twintigste levensjaar? Hoe groeide de jonge snaak uit het album Aaricia op tot de jongeman die aan het begin van De ijskoningin door zijn schoonvader aan een rots werd vastgeketend?
Titel
De drakar van ijs
Illustrator
Roman Surzhenko
Scenarist
Yann
Naar het werk van
Grzegorz Rosinski Jean Van Hamme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le drakkar des glaces
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2018
48 p. : ill.
ISBN
9789055819843 (paperback)

Besprekingen

Naast de drie 'hoofdseries' die steeds meer naar een 'samensmelting' toewerken, is er ook nog de aparte serie 'De werelden van Thorgal – De jonge jaren' waarin, zoals de titel al zegt, verhaald wordt over diens jeugdavonturen. In dit nieuwe album, dat naadloos aansluit op het vorige 'Slive' (2017)*, gaat Thorgal verder met de speurtocht naar zijn verdwenen vriendinnetje Aaricia. Daar tussendoor speelt het verhaal van Slive, een overlevende vrouw van een technologisch ver gevorderd volk. Zij is ontsnapt uit de gevangenis waarin de Vikinghoofdman Gandalf haar negen jaar lang opgesloten had en is op zoek naar wraak. Een spannende strip met enkele wat vergezochte ontknopingen, maar het moet gezegd dat scenarioschrijver Yann de serie en haar spelers goed in de vingers krijgt en prima verhalen aflevert. Ook tekenaar Surzhenko toont zich steeds meer bijna gelijkwaardig aan zijn illustere voorganger Rosinski en laat zien dat hij het vak volledig beheerst. Kortom, weer een uitstekend deel binn…Lees verder

Over Roman Surzhenko

Roman Surzhenko (Russisch: Роман Сурженко) (Taganrog, 1 januari 1972) is een Russisch striptekenaar.

Biografie

Soerzjenko studeerde in 1994 af waarna hij werkte bij de uitgeverijen Joy, Rosman, Phoenix en The Kid. Vervolgens verscheen in 2001 zijn eerste strip. Vanaf 2003 tekende hij meerdere strips bij uitgeverij Advance-Press en voor het tijdschrift Igromaniya. In 2010 begon hij op scenario van Yann aan het eerste deel van de serie "Wolvin", de tweede reeks van de spin-offserie De werelden van Thorgal.

Werk

  • La tanière du mal, 2010
  • Le bâton de Moïse (2/2), 2011
  • Raïssa, november 2011
  • De afgehakte hand van de god Tyr, november 2012
  • De drie zussen Minkelsönn, februari 2013
  • Het rijk van de chaos, april 2013
  • Het oog van Odin, februari 2014
  • Crow, april 2014Lees verder op Wikipedia

Suggesties