Boek
Nederlands

Uit het ei

Ray Goossens (auteur), Raoul Cauvin (auteur), Ilse Uyttendaele (bewerker)
Musti gaat naar de boerderij om verse eieren te halen. Op de boerderij is het muisstil. Mevrouw Kip is aan het broeden. Prentenboek in oblong formaat met kleurenillustraties uit de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Uit het ei
Auteur
Ray Goossens Raoul Cauvin 1938-2021
Bewerker
Ilse Uyttendaele
Illustrator
LittleBigMachine
Taal
Nederlands
Uitgever
Groot-Bijgaarden: Paradiso.books, 2008
[20] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Musti'
ISBN
9789089170187 (hardback)

Besprekingen

Musti gaat naar de boerderij om verse eieren te halen. Op de boerderij is het muisstil. Musti vraagt zich af wat er aan de hand is. Meneer Haan weet te vertellen dat mevrouw Kip aan het broeden is en dat de eieren bijna open zullen breken. Prentenboek in oblong formaat met stevige pagina's. Deeltje uit een reeks boeken over Musti*, het Belgische tv-figuurtje dat ook op de Nederlandse zenders te zien is en doet denken aan Bruna's Nijntje. De illustraties zijn statische computeranimaties in kleur, gebaseerd op de tv-serie. De tekst, die uit veel dialoog bestaat en af en toe moeilijke woorden bevat, staat onder de illustratie op een gekleurde ondergrond. Commerciële uitgave met een moralistisch trekje. Inhoudelijk is het verhaal niet sterk, maar fans van Musti zullen er toch van houden. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Ray Goossens

Ray Goossens (Merksem, 26 oktober 1924 - Deurne, 10 december 1998) was een Vlaamse animator. Hij is vooral bekend als de bedenker van Musti en Plons de kikker.

Zijn eerste animatiestudio stichtte hij in 1940 te Antwerpen, Animated Cartoons. Hoewel de tekenfilms succes hadden moest de studio wegens geldgebrek na een paar jaar alweer sluiten. Na de oorlog was hij actief als illustrator en striptekenaar van onder meer de gagreeksen Tijl Uilenspiegel, Jeepke's Avonturen en Meneer Snor.

Vanaf 1959 werd hij zes jaar lang artistiek directeur van de Belvision-studio te Brussel. In 1965 verlaat hij Belvision om opnieuw autonoom te kunnen werken. Op het einde van de jaren 60 wordt hij echter weer artistiek directeur, deze keer bij de studio's van uitgeverij Dupuis: TVA. Bij de TVA-Dupuis-studio realiseert hij verscheidene films en televisieseries voor kinderen.

Goossens was ook betrokken bij veel tekenfilmverfilmingen van bekende stripreeksen, zoals …Lees verder op Wikipedia