Boek
Nederlands

Groot verhalenboek

Rachel Frederix (auteur), Jeff Broeckx (illustrator)
+1
Groot verhalenboek
×
Groot verhalenboek Groot verhalenboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Groot verhalenboek
Auteur
Rachel Frederix
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
[102] p. : ill.
ISBN
9789002230974

Besprekingen

In dit vierkante verhalenboek zitten vijf verschillende verhalen over Musti en zijn vriendjes. 'Musti' is een peuterprogramma uitgezonden door de Belgische televisiezender Ketnet. De dierfiguren zijn hetzelfde als in het gelijknamige programma. De illustraties beslaan een of twee bladzijden. De figuren zijn eenvoudig, zwart omlijnd en er is gebruik gemaakt van zachte en felle kleuren en veel wit op de achtergrond. Door de simpele illustraties lijkt het een peuterboek te zijn, maar de tekst bevat soms moeilijke woorden, waardoor het boek meer geschikt is voor kleuters. De tekst, die gedrukt is in grote schreefloze letters, staat op iedere bladzijde onder of boven de illustratie. De verhaaltjes sluiten goed aan bij de belevingswereld van het jonge kind. Musti wil graag brandweerman worden, zijn juf krijgt een baby en hij moet ook een bezoekje aan de tandarts brengen. Ook komt het thema verkeer aan bod en gaat Musti zelfs op vakantie naar de maan. Een leuk verhalenboekje geschikt vanaf c…Lees verder

Over Rachel Frederix

Rachel Frederix (Zolder, 2 november 1948) is een Vlaamse voormalig omroepster, stemactrice en scenariste.

Rachel Frederix was van 1974 tot 1989 omroepster bij de toenmalige BRT. In de jaren 90 sprak ze de stemmen in van de kinderserie Musti. Ze schreef daarnaast ook de scenario's van de boekjes van Musti. In 2013 bracht ze haar eigen prentenboek uit: "Het meisje dat geen tranen had".

Ze is getrouwd met ex-journalist en voormalig BRT-chef Jan Ceuleers. Samen hebben ze een dochter.

Trivia

Naar aanleiding van een speciale uitzending van De laatste show op 17 maart 2011, gewijd aan 1986 met bijhorende omroep aan het begin en einde, was Rachel Frederix nog één keer te zien als omroepster met de oude leaders uit de jaren 80.