Boek
Nederlands

Dikke buik

Rachel Frederix (auteur), Jeff Broeckx (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Musti vertelt dat zijn juf in verwachting is, wil zijn vriendje meneer Konijn bewijzen dat hij ook een dikke buik kan krijgen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Dikke buik
Auteur
Rachel Frederix
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
[20] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Musti'
ISBN
9789002244247 (hardback)

Besprekingen

Musti's juf is zwanger en hij wil dat meteen tegen al zijn vriendjes vertellen. Als meneer Konijn zegt dat hij niet van baby’s houdt en er nooit een in zijn buik wil, moet Musti daar om lachen. 'Meneren' kunnen immers geen baby's krijgen. Meneer Konijn gelooft hem niet en eet heel veel wortels om ook een dikke buik te krijgen. Maar daar krijgt hij alleen maar buikpijn van. Vierkant prentenboek met als hoofdpersoon het overbekende katertje Musti. Eind jaren zestig was Musti voor het eerst op de Vlaamse televsie te zien, inmiddels is een vernieuwde 3D-animatieserie gemaakt die o.a. op Ketnet is uitgezonden. Het boekje is een zelfstandig te lezen deeltje uit een lange reeks*, gebaseerd op de televisieserie. De illustraties in harde kleuren tegen een witte achtergrond zijn zeer gestileerd en clichématig; ze vertonen weinig sfeer. De drie- tot zesregelige tekst staat in een duidelijke, schreefloze letter in de illustraties. Het verhaaltje is stilistisch niet erg sterk en inhoudelijk ook vr…Lees verder

Over Rachel Frederix

Rachel Frederix (Zolder, 2 november 1948) is een Vlaamse voormalig omroepster, stemactrice en scenariste.

Rachel Frederix was van 1974 tot 1989 omroepster bij de toenmalige BRT. In de jaren 90 sprak ze de stemmen in van de kinderserie Musti. Ze schreef daarnaast ook de scenario's van de boekjes van Musti. In 2013 bracht ze haar eigen prentenboek uit: "Het meisje dat geen tranen had".

Ze is getrouwd met ex-journalist en voormalig BRT-chef Jan Ceuleers. Samen hebben ze een dochter.

Trivia

Naar aanleiding van een speciale uitzending van De laatste show op 17 maart 2011, gewijd aan 1986 met bijhorende omroep aan het begin en einde, was Rachel Frederix nog één keer te zien als omroepster met de oude leaders uit de jaren 80.