Boek
Nederlands

Beleef het bos : de natuurgids voor iedere wandeling

Peter Wohlleben (auteur)
+1
Beleef het bos : de natuurgids voor iedere wandeling
×
Beleef het bos : de natuurgids voor iedere wandeling Beleef het bos : de natuurgids voor iedere wandeling

Beleef het bos : de natuurgids voor iedere wandeling

Gids voor het determineren van van ruim tweehonderdvijftig soorten dieren en planten die voorkomen in de bossen in van Midden-Europa.
Onderwerp
Bomen, Bossen, Bosfauna, Bosflora
Titel
Beleef het bos : de natuurgids voor iedere wandeling
Auteur
Peter Wohlleben
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wohllebens Waldführer : Tiere und Pflanzen bestimmen - das Ökosystem entdecken
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
255 p. : ill.
ISBN
9789024594801 (paperback)

Besprekingen

Met alle coronawandelingen van de afgelopen tijd zullen er vele nieuwe natuurliefhebbers bijgekomen zijn. Maar wat vliegt daar? Hoe heet die plant? En is dat nu een iep of een els? Deze determinatiegids geeft de Nederlandse, wetenschappelijke en familienaam, een of twee kleurenfoto's, een korte beschrijving en kenmerken van ruim tweehonderdvijftig soorten dieren en planten die voorkomen in de bossen in van Midden-Europa. Zowel alledaagse als zeldzame en onbekendere soorten, een per pagina. In de inhoudsopgave en onderaan de pagina's zijn ze ingedeeld in: Zoogdieren, Vogels, Amfibieën en reptielen, Insecten, Spinnen en teken, Slakken, Paddenstoelen, Bomen en struiken, Bloemen, Varens, Paardenstaarten en wolfsklauwen, Grassen, Mossen, Korstmossen. Qua kleur is er een verdeling in dieren (rood), paddenstoelen (oranje) en planten (groen). Achterin is een register op Nederlandse naam. Verder moet je al bladerend je weg vinden. Bij sommige planten wordt iets gezegd over de eetbaarheid/gifti…Lees verder

Over Peter Wohlleben

CC BY 3.0 - Foto van/door JCS

Peter Wohlleben (°1964 in Bonn) is een Duitse boswachter en schrijver. Hij is een uitgesproken pleitbezorger voor een ecologisch en economisch duurzaam bosbeheer. Met zijn in 2015 gepubliceerde bestseller Het verborgen leven van bomen kwam hij wereldwijd in de belangstelling. Net als Stefano Mancuso beweegt Wohlleben zich in het grensgebied tussen wetenschap en filosofie, hetgeen door sommigen als “baanbrekend” wordt ervaren, door anderen als “onwetenschappelijk”. Deze controverse werkt door in de discussie rond plantenrechten.

Bibliografie

Peter Wohlleben schreef tientallen boeken en artikels, in het Duits. Daarvan zijn de volgende titels in het Nederlands vertaald:

  • Het verborgen leven van bomen. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400507326. Geïillustreerde editie, 2018. ISBN 9789400510227
  • Het innerlijke leven van dieren. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400508125
  • Het bos. Lev. - A.W. Br…Lees verder op Wikipedia