Boek
Nederlands

Maktub : het staat geschreven

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (vertaler)
Moderne parabelen met grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen.
Onderwerp
Esoterie
Titel
Maktub : het staat geschreven
Auteur
Paulo Coelho
Vertaler
Piet Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
Maktub
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2017
192 p.
ISBN
9789029524223 (hardback)

Besprekingen

Deze bundel aforismen en korte anekdotes van de bekende Braziliaanse schrijver Paulo Coelho (1947) verscheen al in 1994. Pas nu verschijnt de Nederlandse vertaling nadat het boek al in vijftien talen wereldwijd is verschenen en er al meer dan vijf miljoen exemplaren zijn verkocht. Alle verhalen zijn niet langer dan één bladzijde. Ze zijn oorspronkelijk door Coelho geschreven als dagelijkse column voor het Braziliaanse dagblad Folha de Sao Paulo. Coelho schrijft makkelijk en wordt wereldwijd gewaardeerd. Zijn verhalen zijn vaak mystiek van inslag en bevatten levenslessen. Hij schreef zelf over deze bundel dat hij de onderwerpen voor de verhalen overal heeft gevonden, hij heeft er alleen verhalen van gemaakt. Het zijn er bijna tweehonderd.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia