Wanneer een Amerikaanse piloot in 1918 neerstort op het eiland van Amazoneprinses Diana, volgt ze hem naar Londen om een einde aan de oorlog te maken.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Wonder woman
Regisseur
Patty Jenkins
Naar het werk van
William Moulton Marston
Acteur
Gal Gadot Chris Pine Robin Wright
Componist
Rupert Gregson-Williams 1966-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
135 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de DC Comics strips van William Moulton Marston
EAN
5051888227893

Besprekingen

Superheldenfilm van Patty Jenkins (Monster) met de Israëlische actrice Gal Gadot in haar eerste hoofdrol. Het DC Comics-personage Wonder Woman werd bedacht in 1941. Prinses Diana wordt opgevoed door haar moeder, de Amazone-koningin Hippolyta, op een paradijselijk Grieks eiland. Wanneer de Amerikaanse piloot Steve Trevor (Chris Pine) op het eiland neerstort, vertelt hij haar over de Eerste Wereldoorlog en vertrekt ze met hem naar Londen, om een einde te maken aan het onrecht. Daar groeit Diana uit tot Wonder Woman. De film is een van de weinigen met een vrouwelijke superheld en daarnaast de eerste blockbuster die door een vrouw geregisseerd is. 'Wonder woman' kreeg veel lof, maar ook krititek vanwege het 'feministische' gehalte. De recensenten geven 2-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Wonder Woman als toonbeeld van feminisme? Dat moet een grap zijn. (...) Superheldenspektakel met veel bombarie, enkele grapjes, maar teleurstellend weinig wol.' Remke de Lange (Trouw 15-6-'17): '(...) en…Lees verder

Over Patty Jenkins

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Patricia Lea (Patty) Jenkins (Victorville, 23 juli 1971) is een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijfster.

Biografie

Jeugd

Patty Jenkins werd in 1971 geboren op de George Air Force Base in Victorville. Haar vader was een F4-gevechtspiloot. Voor zijn dienstjaren tijdens de Vietnamoorlog ontving hij de Silver Star. Ze heeft twee zussen, Elaine en Jessica. Haar jongere zus Jessica was haar assistente tijdens de productie van Monster (2003). Langs vaderszijde is ze ook familie van gewezen acteur Richard Burton (haar vader en Burton hadden dezelfde overgrootouders).

In de eerste zes jaar van haar leven woonde Jenkins in vijftien verschillende landen. Later ging ze naar de AFI Conservatory in Los Angeles. In 1993 studeerde ze af aan de Cooper Union for the Advancement of Science and Art.

Carrière

In 2001 st…Lees verder op Wikipedia