Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Kay Scarpetta onderzoekt samen met haar nichtje en een rechercheur een moord die verband lijkt te houden met het onderzoek van haar vriend naar verschillen in de hersenen van normale mensen en massamoordenaars.
Titel
Roofdier
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Predator
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2006
366 p.
ISBN
90-245-5086-6 90-8564-184-5 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Benton Wesley, forensisch psycholoog, onderzoekt in een nieuw wetenschappelijk programma, 'Roofdier' genaamd, een seriemoordenaar om te weten te komen of hersenscans iets kunnen aantonen over zijn motieven. Ondertussen onderzoekt Marino, hoofd van de recherche, de mogelijke zelfmoord van een dokter die misschien wel vermoord werd door zijn tweelingbroer. De seriemoordenaar verklapt aan zijn onderzoekers een paar ontvoeringen en moorden, maar doet dit op een nonchalante manier zodat de informatie dubieus blijft. De lezer, maar niet de hoofdpersonages, weet dat een zekere HOG, Hand of God, verantwoordelijk is voor een aantal moorden maar zijn identiteit blijft onduidelijk. Wie is hij, door wie wordt hij gestuurd en welke connecties heeft hij met de seriemoordenaar?

Cornwell heeft een behoorlijke carrière bijeengeschreven maar is hier het noorden kwijt. Te veel nevenintriges en te veel technische informatie om te kunnen volgen. De dader(es) blijkt bovendien iemand te zijn met een …Lees verder
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta en Pete Marino, nu werkzaam voor de National Forensic Academy in Florida, onderzoeken een twijfelachtige zelfmoord. Kays nichtje Lucy Farinelli kende de dode goed en gaat zijn gangen van de laatste dagen na. Ondertussen heeft Lucy een 'one-night stand' met een vrouw met dezelfde tatoeëringen als het lijk dat Scarpetta's vriend forensisch psycholoog Wesley onderzoekt. Wesley is verder bezig met Predator, een project dat de mogelijke verschillen bestudeert tussen de hersenen van massamoordenaars en andere mensen. Een bijzonder griezelige moordenaar is proefkonijn. Bij vlagen spannende thriller, waarin Scarpetta en haar vrienden het weer moeten opnemen tegen een uitzonderlijk kwaadaardige tegenstander. Toch wat teleurstellend, zeker voor de echte Scarpettafans. De auteur lijkt een beetje de weg kwijt in haar Scarpetta-serie die zo uitstekend begon. De plots worden steeds meer bizar en vergezocht, en de vaste hoofdpersonen zitten verstrikt in hun persoonlij…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties