Strip
Nederlands

De zombie

Nix (auteur)
+1
De zombie
×
De zombie De zombie

De zombie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het regent al dagen en de beken en rivieren treden buiten hun oevers. Dat blijft niet zonder ongelukken, want al snel belandt een auto in het water. Wanneer het team van de Buurtpolitie hem laat optakelen ontbreekt van de chauffeur elk spoor. Zoekacties met duikers leveren niets op. De echtgenote is ontroostbaar wanneer de commissaris het droevige nieuws gaat melden. Een afgesloten zaak lijkt het,
Onderwerp
Politie
Titel
De zombie
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002269967 (paperback)

Besprekingen

Tijdens een hevige regenbui verongelukt een personenauto. Nadat de wagen uit het water is getakeld, ontdekt de politie dat de bestuurder verdwenen is. Ondanks naspeuringen komt het slachtoffer niet tevoorschijn, reden voor de echtgenote om uitbetaling van de levensverzekering te vragen. Al snel blijkt een en ander niet te kloppen. Dit korte stripverhaal werd gemaakt naar aanleiding van het succes dat de serie 'De buurtpolitie' op de Vlaamse tv kent. Het verhaal is speciaal voor de stripserie geschreven, de personages komen overeen met die uit de tv-serie. Deze op vaardige wijze getekende strip heeft helaas een wat magere plot en uitwerking. Los leesbaar naast het vorige deel, 'De gijzeling' (2020)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia