Strip
Nederlands

Oeps!

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator)
+1
Oeps!
×
Oeps! Oeps!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Oeps!
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Oups!
Editie
1
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2009
46 p. : ill.
ISBN
9789031430017 (paperback)

Besprekingen

In dit album vol tekstloze gagstrips komt de hoofdpersoon iedere keer anders aan zijn einde. Deze barbaarse avonturier in een computerspel moet de prinses redden of de weg vinden uit het labyrint, maar slaagt hier nooit in. Deze strip is ooit begonnen als opvulpagina in de originele stripreeks 'Kid Paddle', maar was zo populair bij de lezers dat een eigen album niet kon uitblijven. De humoristische eenpagina-avonturen in werelden vol monsters en doolhoven zijn niet alleen verzonnen door de tekenaar en scenarist, maar ook door de lezers zelf. Er is een speciale website waarop de lezers hun scenario's kunnen verzenden naar de tekenaar. Een leuke strip voor liefhebbers van gagstrips en computergames.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia