Strip
Nederlands

Ai ai Eye

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator)
+1
Ai ai Eye
×
Ai ai Eye Ai ai Eye
In de reeks:
Game over; 16
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Ai ai Eye / tekeningen Midam en Adam ; scenario Midam
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Aïe aïe eye
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2017
45 p. : ill.
ISBN
9789462106062 (paperback)

Besprekingen

De stripserie 'Game over' verschijnt sinds 2004 en begon als spin-off van de reeks 'Kid Paddle', met de kleine Barbaar in de hoofdrol. Lezers kunnen via internet scenario-suggesties doen. De populariteit van de series is mede hierdoor groot te noemen met meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren. Het album heeft een sprookjesachtige setting, Barbaar tracht steeds een prinses te veroveren of te bevrijden. Alleen is hij niet het prototype van de prins op het witte paard. De monsters vliegen in allerlei brokken en gedaantes in het rond, maar ook Barbaar delft meestal het onderspit en de prinses mag blij zijn als ze er alleen met kleerscheuren vanaf komt. Hilarische en absurdistische gagstrips van één pagina met verrassende wendingen. De beeldgrappen zijn tekstloos, op wat kreten na. Het vaste stramien in veel verhaaltjes is dat Barbaar de bordjes exit moet volgen om te eindigen met 'Game over'. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Very bad trip' (2017)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia