Boek
Nederlands

Wen er maar aan

Maike Meijer (auteur)
Dagboek van een werkloze actrice.
Onderwerp
Menopauze, Werkloosheid
Extra onderwerp
NRC, boeken
Titel
Wen er maar aan
Auteur
Maike Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Maike Meijer, 2020
190 p. : ill.
ISBN
9789083059808 (paperback)

Besprekingen

Actrice en scenarioschrijfster Maike Meijer, bekend van de comedyserie Toren C, beschrijft in dit debuut alledaagse gebeurtenissen, gedachten en ervaringen die horen bij haar levensfase. Vooral de grote en kleine rampen die zich in haar leven voltrekken worden breed uitgelicht. Geestig, origineel en met de nodige zelfspot beschrijft ze in dagboekvorm herkenbare ervaringen en twijfels: zoeken naar werk, relatie met zoon en echtgenoot, vriendschap en jaloezie. De tekstfragmenten zijn treffend geïllustreerd met grappige tekeningen van de hand van de auteur zelf. Een uiterst vermakelijk en hilarisch boek waarin vele vrouwen maar ook mannen zichzelf en hun perikelen zullen herkennen.

Gelukkig krijgt M. toch nog een nieuwe rol

Geestige debuutroman van Maike Meijer over ouder worden.

Ooit was ze de muze van de grote regisseur Verstraete, maar sindsdien is de carrière van actrice M. enigszins in het slop geraakt. Wat heet, een medewerker van het UWV suggereert dat, als ze zich dan per se niet in een kabouterpak wil hullen om mee te doen in de Efteling, ze daar altijd nog kan optreden als Assepoester.

En als het daar nou maar bij bleef. Maar ondertussen is M. 49, staat zoon Ole op het punt uit te vliegen, heeft seks met man Koos, behalve flinke dotten sensilube, weinig meer om het lijf en ziet ze pannenlapknieën als ze in de spiegel kijkt. In haar dagboek (idee van haar 'irritant knappe' huisarts, nog zonder leesbril en kalkoennek) noteert ze ongegeneerd wat er met en rond haar gebeurt.

Een vrouw in de overgang, ach ja. Maar actrice Maike Meijer (bekend van de absurdistische tv-serie 'Toren C') schrijft er in haar debuutroman Wen er maar aan bijzonder geestig over en vol zelfspot, althans daar gaan we dan stiekem toch maar een beetje van…Lees verder

Over Maike Meijer

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Maike Meijer (Nijmegen, 29 april 1967) is een Nederlands actrice, scenarioschrijfster en televisieproducent.

Ze is vooral bekend van de absurdistische komedieserie Toren C. Voor die serie schreef Meijer ook het script, samen met Margôt Ros. Ze spelen in die serie ook de meeste typetjes zelf, in totaal ongeveer tachtig verschillende. Het script werd bekroond met de Lira Scenarioprijs.

Meijer studeerde in 1992 af aan de Toneelacademie Maastricht en kreeg in dat jaar de Henriëtte Hustinxs Prijs voor veelbelovendste studente. Vervolgens speelde ze rollen bij onder meer Het Nationale Toneel en de Paardenkathedraal, waaronder Midsummernightsdream die de Toneel Publieksprijs won. Verder had Meijer rollen in films als De jurk, Kleine Teun en De gelukkige huisvrouw, en had ze gastrollen in onder andere Baantjer en Lieve lust.

In de jaren 90 presenteerde Meijer met Jan Douwe Kroeske voor de VARA een seizoen lang het…Lees verder op Wikipedia