Dvd
Engels

The mole

Mads Brügger (regisseur)
Twee Denen infiltreren in de Korean Friendship Association, en later in Noord-Korea zelf, en raken betrokken bij een geheime operatie om in Afrika een ondergrondse drugs- en wapenfabriek voor Noord-Korea te beginnen.
Titel
The mole
Regisseur
Mads Brügger
Taal
Engels
Uitgever
Piraya Film, 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
2 x 60 min.
Aantekening
Afwisselend Engels en Koreaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5407003482843

Besprekingen

Deens documentair tweeluik (2020) met script en regie van Mads Brügger (The ambassador, Cold Case Hammarskjöld). Met Ulrich Larsen en Alejandro Cao de Benos de Les y Pérez. Een werkloze Deense chef-kok en een ex-drugshandelaar infiltreren in de Korean Friendship Association, en later in Noord-Korea zelf, en raken betrokken bij een geheime operatie om in Afrika een ondergrondse drugs- en wapenfabriek te beginnen. Hoe ver kunnen ze gaan voor ze worden betrapt? Beoordeling IMDb: 8.4. Cecile Elffers (vpro gids 50, 2020): ‘Bizar, dat zijn de documentaires van de Deen Mads Brügger (1972) eigenlijk altijd wel. En onthullend ook (…) Brügger paart serieuze onderzoeksjournalistiek graag aan een absurde, zelfs kolderieke stijl en deinst niet terug voor fictie-elementen (…) Dit soort acties maakt dat kijkers weleens twijfelen aan het waarheidsgehalte of de serieuze intenties van zijn films. Terwijl Brügger als onderzoeksjournalist juist gedegen te werk gaat.’ Redactie (Humo 22-3-’21): ‘In dit bij…Lees verder

Over Mads Brügger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Jarle H. Moe / Nordiske Mediedager

Mads Brügger (24 juni 1972) is een Deense onderzoeksjournalist, filmmaker en televisiepersoonlijkheid.

Hij heeft een aantal documentaires geproduceerd waarin hij een eigenzinnige aanpak laat zien om zijn punt te maken. Zijn manier van verslaglegging behoort tot de gonzostijl, waarbij de journalist zelf een rol speelt in het verhaal.

Filmografie

  • Danes for Bush (2004) over twee Denen die naar de Verenigde Staten reizen om mensen te overtuigen om op George W. Bush te stemmen.
  • The Red Chapel (2009) gaat over een toneelgroep, bestaand uit geadopteerde Koreanen, die in Noord-Korea optreden.
  • Ambassadøren (2011) gaat over smokkelaars die gebruik maken van diplomatieke onschendbaarheid die ze tegen betaling in Liberia hebben gekregen.
  • The John Dalli Mystery (2017) over de vraag of de afgezette eurocommissaris John Dalli nu wel of niet slachtoffer was van een complot.
  • Lees verder op Wikipedia