Strip
Nederlands

Paniek

Loisel (scenarist), Mallié (illustrator), J.B. Djian (scenarist)
Pauline en Gaëlle hebben de aardbeving in Parijs overleefd en proberen nu naar Bretagne terug te keren. Maar ook daar heeft de natuurramp sporen achtergelaten. En eigenlijk overal op aarde. Samen met Erwan trekt Blanche door verwoest gebied en beetje bij beetje ontdekt ze waarom ze zo’n bijzondere band heeft met Somber, dat vreemde wezen uit een andere wereld. Erwan probeert op zijn beurt de bijzo
Titel
Paniek
Scenarist
Loisel J.B. Djian
Illustrator
Mallié
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Panique
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Ballon Media, 2015
56 p. : ill.
ISBN
9789491684753 (hardback)

Besprekingen

Acht jaar na het eerste deel is nu eindelijk deel vijf van deze stripserie verschenen. De westerse wereld is getroffen door een enorme aardbeving. Gaëlle en Pauline proberen uit Parijs weg te komen naar Bretagne, waar Erwan met Blanche, de dochter van Pauline, zitten. Blanche blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben, die ze moedwillig gebruikt. Ondertussen – in de parallelle wereld – maakt Somber, het kind van Erwan, voorzichtig contact met Blanche. De leiders van de gewesten zitten nog achter de hermafrodiete priester aan. Hij is de vader van Blanche én de moeder van Somber. Hoe het allemaal in elkaar steekt, is nog ongewis, maar dat je met veel genoegen de voorgaande vier delen meteen weer leest, is zeker! Heerlijk klassiek stripverhaal met prachtig zwierige tekeningen vol detail en een zeer sfeervolle inkleuring. Dit deel is het vervolg op het vorige, 'Somber' (2012)*; kennis van de vier voorgaande delen is nodig.

Over Loisel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Régis Loisel (Saint-Maixent-l'École, 4 december 1951) is een Frans striptekenaar.

Biografie

Loisel begon in 1972 met het maken van strips. Hij werkte in het begin met verschillende schrijvers samen. In de vroege jaren 1970 leerde hij scenarist Serge Le Tendre kennen met wie hij later zijn bekende series zou maken. In 1975 maakten zij samen een paar pagina's van de latere serie op zoek naar de tijdvogel die gepubliceerd werden in het kortstondige tijdschrift 'Imagine'.

In 1984 koos Le Tendre, Loisel uit als tekenaar voor zijn nieuwe serie Op zoek naar de tijdvogel. De eerste publicatie van hun stripverhaal in het tijdschrift Charlie Mensuel bleek een overweldigend succes. De nadien verschenen vier albums werden in grote hoeveelheden verkocht en maakten van Loisel een beroemde tekenaar.

In 1989 maakte Loisel het erotisch album troebele begeerten (oorspronkelijk Trouble Fêtes), wa…Lees verder op Wikipedia