Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pensionado's

Liza Van Sambeek (auteur)
Drie mannen, al bevriend vanaf hun studententijd en inmiddels allen in de zestig, zijn in een Spaans dorp met vrouw en vriendin bij elkaar. Ze merken dat ze elk op eigen wijze omgaan met het ouder worden.
Titel
Pensionado's / Van Sambeek
Auteur
Liza Van Sambeek
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013
333 p.
ISBN
9789044623949 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Dat je ‘pensioneren kunt leren’ is nu niet direct de ervaring die Vera opdoet als man Rob na zijn afscheid als internist niet weet om te gaan met de nieuwe situatie, waardoor de barsten in hun huwelijk des te zichtbaarder worden. Tijdens de jaarlijkse vriendenontmoeting in hun Spaanse tweede huis lijken Boudewijn, een gescheiden levensgenieter, en Wouter, weduwnaar (samen met zijn veel jongere vriendin) hun zaakjes beter voor elkaar te hebben. Maar schijn bedriegt soms. Liza Sambeek, coauteur van o.a. het succesvolle (en verfilmde) 'Zadelpijn' heeft met deze vlot geschreven roman over liefde, seks en vooral (lichamelijke) ouderdomsperikelen een voor velen herkenbaar verhaal neergezet. Het zou zomaar een feel good boek kunnen zijn over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden, als er ook niet zoveel onbegrip tussen partners en ziektes in de omgeving een rol spelen. Maar gelukkig overheersen het optimisme, de vriendschap en de levenslust zodat velen deze intelligent ge…Lees verder

Over Liza Van Sambeek

Liesbeth van Erp (Valkenswaard, 1953) is een Nederlandse schrijfster, woonachtig in Den Haag.

Zij vormt samen met Ciel Heintz het schrijversduo Liza van Sambeek. Zij schreven in 2003 de roman Zadelpijn en ander damesleed onder dit pseudoniem.

Liesbeth van Erp is getrouwd en heeft een zoon en dochter.

Biografie

Liesbeth van Erp is geboren in 1953 in Valkenswaard. Na het gymnasium ging ze Geneeskunde studeren in Nijmegen. Ze werkte in een ziekenhuis in Den Haag als assistent en gynaecoloog. Ze adviseert sinds 2003 ziekenhuisbesturen, zorgverzekeraars en overheidsinstellingen over onder meer hun bedrijfsstrategie. Ze richtte De Praktijk, ondernemers in zorg op.

In 2003 verscheen Zadelpijn en ander damesleed. Van Erp schrijft ook liedjes.

Externe links

  • Liza van Sambeek
Lees verder op Wikipedia