Boek
Nederlands
Een politieagente gaat na een noodoproep poolshoogte nemen in een huis in een plaatsje in het noorden van de Verenigde Staten en ontdekt er twee lijken terwijl de moordenaars nog in de buurt moeten zijn.
Titel
Schijnbeweging
Auteur
Jeffery Deaver
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bodies left behind
Editie
2
Uitgever
Houten: Unieboek, 2009
382 p.
ISBN
9789047510161 (paperback)

Besprekingen

Wanneer advocate Emma Feldman en haar man Steven, een maatschappelijk werker, na een hectische werkweek van de stilte genieten in hun buitenverblijf aan Lake Mondac, Wisconsin, worden ze verrast door twee huurmoordenaars. Steven kan voor zijn dood nog net het begin van een hulpoproep doorzenden die ontvangen wordt door een kleine politiepost, waarna agente Brynn McKenzie poolshoogte gaat nemen. Ze vindt de twee lijken en verrast bovendien de daders, die nog in het huis aanwezig zijn. Brynn slaagt erin te vluchten, samen met Michelle, de logee van het echtpaar, die aan het bloedbad wist te ontsnappen. Er begint een kat-en-muisspel waarin Brynn alle aspecten van haar opleiding en haar mensenkennis moet gebruiken om aan haar belagers te ontsnappen, de inzet is hoog: overleven.

Voor zijn zestiende boek laat bestsellerauteur Jeffery Deaver niet zijn beroemde protagonisten Amalia Sachs en Lincoln Rhyme opdraven, maar wel de jonge, vrij onervaren politieagente Brynn McKenzie. Ook zijn…Lees verder
Hulpsheriff Brynn McKenzie wordt 's avonds op onderzoek naar een afgelegen vakantiehuis gestuurd. Daar vandaan is een plotseling afgebroken telefoontje gepleegd naar het alarmnummer. In het huis liggen de lijken van een doodgeschoten echtpaar. De moordenaars zijn nog in de buurt en willen zich van Brynn ontdoen. Samen met de gevluchte logé van het echtpaar, Michelle, begint ze aan een enerverende tocht door het beboste staatspark. Zonder mobieltjes en wapens lijken ze een makkelijke prooi voor hun achtervolgers. De Amerikaanse auteur won met dit, op zichzelf staande, misdaadverhaal de 'Best Thriller Of The Year Award 2009'. En terecht: de onverwachte wendingen, het psychologisch inzicht in zowel de jagers als hun prooi maken het spannend tot het verrassende einde. Een regelrechte pageturner waarmee Deaver (1950), die al garant stond voor meer dan twintig bestsellers, opnieuw zijn visitekaartje als topthrillerauteur aflevert. Paperback met kleine druk.

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia