Het leven van een jong, intelligent en zelfbewust meisje uit de gegoede middenstand in Engeland omstreeks 1800. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Emma
Auteur
Jane Austen
Bewerker
Annette Barnes
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008 | Andere uitgaves
IX, 64 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9781405882149 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit de 'Penguin Readers', een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woorden lijst Engels-Engels, en met een aantrekkelijk omslag. Hier een bewerking van de bekende beschrijving door de Britse schrijfster (1775-1817) van leven en karakter van een jong, intelligent en zelfbewust meisje uit de gegoede middenstand in Engeland omstreeks 1800. Met zwart-witfoto's uit de verfilming met Gwyneth Paltrow. Net als andere boeken van de schrijfster door de BBC ook bewerkt als televisiefeuilleton. Niveau: middenbouw (een woordenschat van 1700 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen.

In 1783 volgde ze haar oudere zus Cassandra naar een internaat in Oxford. Toen in die school een ziekte uitbrak, verhuisden ze naar Southampton. Daar brak vervolgens…Lees verder op Wikipedia