Boek
Nederlands

Erica : de motor achter de Meilandjes

Jan Dijkgraaf (auteur)
+1
Erica : de motor achter de Meilandjes
×
Erica : de motor achter de Meilandjes Erica : de motor achter de Meilandjes

Erica : de motor achter de Meilandjes

Memoires van Erica Meiland, een zelfverzekerde ondernemer en mater familias.
Titel
Erica : de motor achter de Meilandjes
Auteur
Jan Dijkgraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
[Eesterga]: Uitgeverij Osjato, 2021
303 p. : illustraties
ISBN
9789083096636 (paperback)

Besprekingen

Journalist Jan Dijkgraaf publiceerde vorig jaar de biografie van Martien Meiland*, waarin familie en andere bekenden van de superster van de Chateau Meiland realityserie aan het woord kwamen. Dit is een autobiografie waarin uitsluitend Erica Meiland (geboren Renkema) aan het woord komt. Gekozen is voor 33 hoofdstukjes met elk een thema, zoals: moeder Jenny, feminisme, huizen, geld. De meeste ontboezemingen gaan over Erica's ouders, haar mannen, haar kinderen en schoonzoons, een kleinkind – heel verschillende karakters. Erica heeft ook stevige meningen over homo's, de PVV, vlees eten, bedrijven runnen, joden en moslimvrouwen. Voyeuristische fans geïnteresseerd in nog meer intieme details van de Meilandjes, worden hier op hun wenken bediend. Zo blijkt Erica al jaren een antidepressivum te slikken, vooral om rust te vinden. Hopelijk leidt al dat onthullen tot minder overlast voor de familie, die onlangs een pas gekocht huis weer snel doorverkocht omdat het niet voldoende bescherming bood…Lees verder

Over Jan Dijkgraaf

CC BY 3.0 - Foto van/door screenshot

Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 9 augustus 1962) is een Nederlandse columnist en publicist.

Levensloop

Dijkgraaf begon zijn journalistieke carrière in 1982 als verslaggever/redactiechef van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Vanaf 1992 was hij in diverse functies werkzaam bij het weekblad Panorama. Daarna was hij onder meer hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro (2002-2006) en het vakblad Management Team (2006-2008) en tv-recensent bij de gratis krant Sp!ts. Op 5 januari 2009 werd Dijkgraaf hoofdredacteur van opinieweekblad HP/De Tijd.

Op 1 augustus 2010 ging Dijkgraaf als hoofdredacteur en radiopresentator aan de slag bij de nieuwe publieke omroep PowNed. Binnen twee maanden legde hij de functie van hoofdredacteur weer neer. Het radioprogramma Echte Jannen bleef hij tot september 2011 als freelancer presenteren.

Op 3 december 2016 werd bekend dat…Lees verder op Wikipedia