Boek
Nederlands

Knettergek moppenboek

Hec Leemans (auteur)
+1
Knettergek moppenboek
×
Knettergek moppenboek Knettergek moppenboek

Knettergek moppenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een knettergek moppenboek van F.C. De Kampioenen? Wat gaat ons Madeleine daarvan zeggen? Dat weten we natuurlijk niet. Wat we wel weten is dat er meer dan 500 nieuwe moppen in staan. Dat wordt plezant, mijn gedacht!
Onderwerp
Moppen
Extra onderwerp
Moppen (jeugd)
Titel
Knettergek moppenboek
Auteur
Hec Leemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
200 p. : ill.
ISBN
9789002270567 (paperback)

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia