Strip
Nederlands

Dokter Jekyll en mister Vertongen

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
Dokter Jekyll en mister Vertongen
×
Dokter Jekyll en mister Vertongen Dokter Jekyll en mister Vertongen

Dokter Jekyll en mister Vertongen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Mark Vertongen lijkt verward. Soms komt hij niet opdagen bij Radio Hallo. Tot grote ergernis van de voorzitter blijft hij ook weg van de voetbaltraining,.
Op een keer komt hij laat in de nacht thuis. Hij kan zich niet herinneren waar hij geweest is. Bieke begint zich zorgen te maken.
Wanneer Pol een gesprek heeft met Mark, is deze zich van geen kwaad bewust. Hij lijkt zijn oude zelf te z
Onderwerp
Voetbal
Titel
Dokter Jekyll en mister Vertongen
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2013
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002251252 (paperback)

Besprekingen

Met grote regelmaat verschijnt er een album uit de serie 'F.C. de Kampioenen', een succesvolle tv- en stripserie uit Vlaanderen. De verhalen draaien rond een voetbalclub. Een van de spin-offs is deze stripserie over de beetje slungelige Vertongen, een van de personages uit de serie. Vertongen ontpopt zich in dit deel 's nachts als een meedogenloze crimineel, die allerlei overvallen pleegt en zodoende een grote buit verzamelt. Overdag valt hij regelmatig in slaap, zelfs tijdens de wedstrijden die hij moeten spelen met de Kampioenen. Niemand uit zijn omgeving begrijpt wat er aan de hand is. Maar het blijkt dat Vertongen helemaal in de ban is van zelfhypnose en zich zodoende ontpopt als een 'Jekyll & Hyde'. Uiteindelijk wordt natuurlijk alles goed opgelost, maar dit werd niet verwacht bij de Kampioenen. Een leuk verhaaltje in de bekende stijl met veel Vlaamse elementen, maar goed toegankelijk voor de Nederlandse markt. Aardige serie met af en toe wat leukere verhaaltjes zoals dit deel.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties