Strip
Nederlands

De vloek van de Japanse vaas

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De vloek van de Japanse vaas
×
De vloek van de Japanse vaas De vloek van de Japanse vaas
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De vloek van de Japanse vaas
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789002255991 (paperback)

Besprekingen

Een humoristisch stripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in balloons, het achtste deel van de serie 'Vertongen & Co'. Mark Vertongen komt in het bezit van een oude Japanse vaas. Dat blijkt een erfstuk te zijn van een Japanse familie, die weer in het bezit van de vaas wil komen om een familievloek te breken. Andere Japanners azen ook op de vaas, maar slagen niet. Een leuk verhaaltje, aardig opgebouwd; helaas is het tekenwerk van mindere kwaliteit. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De bastaard van Benidorm' (2014)*.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties