Strip
Nederlands

De terugkeer van het beest

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De terugkeer van het beest
×
De terugkeer van het beest De terugkeer van het beest
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De terugkeer van het beest
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789002260421 (paperback)

Besprekingen

Het alweer vijftiende deel in de succesvolle stripreeks over de familie Vertongen. De auteur maakte naam met de strips 'Bakelandt' en 'FC De Kampioenen' en schreef filmscenario's. Het verhaal is simpel: vakantie van het eenoudergezin bij oma in een caravan in Frankrijk, waar een monster de boeren angst aanjaagt, en waar ook schaliegas wordt aangetroffen. Ook toeristen worden aangepakt. Inspecteur Porei klust daar bij in zijn vakantie, maar oma lost het op. (Erg) braaf en simpel verhaal, met te verwachten afloop, leuke karaktertjes, nogal stereotiep getekend waarbij emoties van de personages extra aandacht krijgen. Noch aan de woordkeus, noch aan de plaatjes zal iemand zich kunnen storen.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties