Strip
Nederlands

De rally van Monte-Cacao

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De rally van Monte-Cacao
×
De rally van Monte-Cacao De rally van Monte-Cacao
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De rally van Monte-Cacao
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789002263590 (paperback)

Besprekingen

Oma Boma besluit deel te nemen aan de rally van Monte Cacao, een klein prinsdom aan de Middellandse Zee. Mark wordt co-piloot. Aan hun auto blijkt te zijn geknoeid, evenals aan veel andere racewagens. Een misdaadsyndicaat heeft er alles voor over om de auto van oma te bemachtigen. Zelfs Marks vriendschap met de prins is geen garantie voor veiligheid. Gelukkig zijn er altijd Paulien en detective Porei nog! Deel twintig van de serie, een spin-off van FC de Kampioenen. Simpel humoristisch verhaal uit de Vlaamse school, weinig diepgang of karaktertekening maar ook niet als zodanig bedoeld. De tekeningen zijn licht-karikaturaal, ingekleurd en zwart omlijnd. Leuk voor liefhebbers.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties