Strip
Nederlands

De bastaard van Benidorm

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De bastaard van Benidorm
×
De bastaard van Benidorm De bastaard van Benidorm
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De bastaard van Benidorm
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789002251733 (paperback)

Besprekingen

In alweer het zevende deel* van de stripserie 'Vertongen & Co' wordt de lezer meegenomen naar Benidorm. Oma Boma nodigt Vertongen en de inspecteur uit voor een bezoek. Eenmaal aangekomen, blijkt haar hondje te zijn zoekgeraakt. Vanaf dat moment begint het spannende avontuur, waarbij ze oog in oog komen te staan met geheimagenten en heren van adel die allen proberen om een kostbaar erfstuk in handen te krijgen en te houden. Deze full colour uitgave van Hec Leemans, Sweerts en Vanas laat je weer als vanouds genieten van actie, humor en spanning. Een mooie aanwinst voor elke stripliefhebber.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties