Strip
Nederlands

Voor het middernachtkind

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 9
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Door hun overwinning in de arena krijgen Dodji, Leila, Yvan en Terry de toestemming om uit Neosalem te vertrekken. Alleen Camille blijft achter, omdat zij op Saul wil passen en zo wil verhinderen dat hij zijn vrienden schade toebrengt. Maar nauwelijks zijn ze vertrokken of het weer gooit roet in het eten. Door zware sneeuwbuien (en een kapotte motor) worden ze verplicht om onderdak te zoeken in ee
Titel
Voor het middernachtkind
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Avant l'Enfant-Minuit
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789031433858 (paperback)

Besprekingen

De stripserie 'Alleen' wordt steeds ingewikkelder. De kinderen uit de voorgaande delen leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Door allerlei proeven worden de hoofdpersonen geselecteerd. In dit album wordt een van de kinderen meegenomen door de 'dolle meester'. Vanwege zijn masker is niet duidelijk of dit een volwassene of een ouder kind is. Het verhaal is behoorlijk bizar en verwarrend. Door de complexiteit van het scenario richt de serie zich op een wat ouder lezerspubliek. Professioneel, maar ingewikkeld stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums. Dit deel is het vervolg op 'De arena' (2013)*.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties