Strip
Nederlands

Vip, viper, vipst

Fabien Vehlmann (scenarist), Yoann (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Het weekblad Robbedoes ligt op apegapen. Tot de rijkste man van de wereld het blad opkoopt en nieuw leven inblaast. Oef, gered! Of toch niet helemaal, want hoofdredacteur Robbedoes is in de klauwen gevallen van de beruchte miljardair, die hem vasthoudt in een droomvilla op een paradijselijk eiland. Maar Robbedoes is er de man niet naar om zich de les te laten spellen en laat zich niet vangen in ee
Titel
Vip, viper, vipst
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Yoann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Dans les griffes de la Vipère
Editie
1
Uitgever
[Brussel]: Dupuis, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789031432066 (paperback)

Besprekingen

Door een list heeft de baas van het superbedrijf VIPER het personage Robbedoes van het gelijknamige tijdschrift opgekocht. De jongen wordt ondergebracht in het hoofdkwartier op de Marmelade-Eilanden en zal voortaan enkel nog mogen doen wat de Grote Baas van hem verwacht. Uiteraard verzet Robbedoes zich en wil hij ontkomen. En Edelhart, een al eerder door VIPER gekocht personage, vindt als detective – ontdekkingsreiziger, die hij ooit in de Robbedoesavonturen was – een goede uitweg. Wat bij gewone boeken niet kan, is wel mogelijk bij strips. Na de twintig glorieuze jaren van auteur-tekenaar Franquin zijn de Robbedoesverhalen al in ettelijke andere handen overgegaan. Stijl en inhoud werden telkens anders, maar de hoofdpersonages Robbedoes en Kwabbernoot doen het nog altijd uitstekend. 53ste deel van de stripreeks over de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties