Strip
Nederlands

Superheld tegen wil en dank

Fabien Vehlmann (scenarist), Yoann (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een ietwat verstofte avonturier op leeftijd verkleedt zich als superheld zoals je ze vaak in de Amerikaanse films ziet. Door omstandigheden zal hij die rol ook echt in de praktijk moeten brengen. Eens een held, altijd een held, Robbedoes!
Onderwerp
Superhelden
Titel
Superheld tegen wil en dank
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Yoann
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Supergroom, premiére partie: justicier malgré lui
Uitgever
[Brussel]: Dupuis, 2020
85 p. : ill.
ISBN
9789031438037 (paperback)

Besprekingen

In dit eerste deel van een nieuwe stripreeks heeft de uitgever van het weekblad Spirou (Robbedoes) heeft een grote reclamecampagne bedacht om het blad terug op dreef te helpen. Het personage Robbedoes wordt er in opgevoerd als een Super Groom die als nieuwe Superman opduikt om te vechten tegen onrecht. Robbedoes kan niet anders dan meedoen, ook al omdat hij merkt dat er inmiddels een dubbelganger is opgedoken, die vecht tegen een frauduleuze bouwpromotor. Het wordt een fikse klus om de hele toestand onder controle te krijgen. Sommige stripfiguren leiden een eeuwig leven. Zo ook Robbedoes die in deze nieuwe versie een eigentijdser voorkomen krijgt en zich zelfs een beetje maatschappelijk inzet. Sterk scenario, daverende scènes en genoeg fantasie om er een beloftevolle nieuwe start van te maken.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties