Strip
Nederlands

Spoorloos

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Ze zijn met z'n vijven... maar ze zijn alleen.Om te beginnen Yvan, 9 jaar, de artiest van de groep. Grappig, maar nogal laf. Dan komt Leila, 12 jaar. Een vrijgevochten meisje, energiek en optimistisch. Verder zijn er Camille, 8 jaar, naïef en erg braaf, maar ook zeer edelmoedig, en Terry, een levendig jongetje van 5. En ten slotte ook nog Dodji, 10 jaar. Een mopperpot, maar wel met een groot hart.
Titel
Spoorloos
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La disparition
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2007
56 p. : ill.
ISBN
9789031427031 (paperback)

Besprekingen

Na een introductie van een achttal pagina's waarin de komende hoofdpersonen op een originele wijze worden geïntroduceerd, begint het echte verhaal. Vijf kinderen met totaal verschillende achtergronden blijken de enige mensen te zijn die overgebleven zijn in een grote stad. Alleen de kinderen en de dieren. Wat er is gebeurd, blijft het hele verhaal onduidelijk. Wel moeten de kinderen het opnemen tegen de wilde dieren (naar later blijkt) uit het circus. Een heel spannend verhaal, vooral voor kinderen, want het is heel erg eng en avontuurlijk om als kinderen van 10 tot en met 13 jaar (met een kleintje van ± 6 jaar) te overleven in een uitgestorven stad. De tekeningen zijn erg mooi en aansprekend, met karikaturale personen tegen een realistische achtergrond. Goed te volgen teksten en voor kinderen een zeer herkenbare sfeer: enerzijds erg avontuurlijk en aan de andere kant heel erg eng, verlaten en ‘alleen’. Een bijzonder goed stripalbum met een min of meer open einde, dat doet uitkijken n…Lees verder

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties