Strip
Nederlands

Een piccolo in Sniper Alley

Fabien Vehlmann (scenarist), Yoann (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Robbedoes ziet er misschien nog steeds uit als de keurige piccolo in rood uniform die hij ooit was, maar zijn leven is nu wel heel wat avontuurlijker dan dat van een hotelhulpje. Samen met zijn onafscheidelijke vriend Kwabbernoot en Spip, de grappige eekhoorn, vecht Robbedoes overal ter wereld tegen misdadigers. En zijn tegenstanders zijn niet min: zo moet hij het opnemen tegen de verschrikkelijke
Titel
Een piccolo in Sniper Alley
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Yoann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le groom de Sniper Alley
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789031433438 (paperback)

Besprekingen

De bekende stripfiguren Robbedoes en Kwabbernoot reizen in dit album af naar het roerige land Aswana waar een bloedige burgeroorlog woedt. Ze ondernemen een zoektocht naar de schat van Alexandrië die in dit land begraven zou liggen. De ooit in de Oudheid zo wijd en zijd beroemde bibliotheek van Alexandrië ging rond het begin van onze jaartelling voorgoed verloren. In dit verhaal is sprake van een geheim fonds dat in het geval van een ramp de bibliotheekcollectie zou kunnen reconstrueren, voornoemde schat dus. Het verhaal, getekend in de bekende komische Robbedoesstijl, doet denken aan de verhalen van Indiana Jones. Bovendien lijkt Aswana een fictionele versie van Irak, Syrië, Libië of enig ander onrustig land in het Midden Oosten uit te beelden, zonder dat het een politieke thriller wordt.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties