Strip
Nederlands

De stam van de haai

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Dodji, Leila en hun vrienden leggen zich neer bij de vaststelling dat ze alleen achterblijven in de stad en dat ze dus op zichzelf zijn aangewezen. Wanneer de kinderen door een horde verwilderde honden worden aangevallen, vluchten ze de bus in. Ze proberen aan de uitgehongerde dieren te ontkomen door een heel eind weg te rijden. Zo belanden ze in ‘Treasure Island’, een attractiepark . Ook daar lee
Titel
De stam van de haai
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le clan du requin
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789031429288 (paperback)

Besprekingen

Na een soort apocalyps in een groot land zijn alleen kinderen overgebleven. Wat er precies gebeurt is, blijft een groot raadsel. Een groepje van vijf kinderen uit een grote stad (Londen? New York?) weet te overleven en trekt het land in. In dit album komen ze terecht bij een grote groep kinderen die geleid worden door een autoritaire jongen met zeer conservatieve ideeën omtrent rolpatronen tussen mannen en vrouwen. De groep heet De Haaienstam in verband met een grote witte haai die in een groot bassin leeft in het pretpark waar de kinderen zijn beland. Een zeer goed stripverhaal dat qua thema erg lijkt op 'Lord of the flies' en goede, leerzame elementen bevat. De strip is helder en goed getekend, met frisse kleuren en zeer leesbare teksten. Een strip dat gericht is op de wat oudere jeugd vanaf een jaar of 10 en die een spannend verhaal vertelt.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties