Strip
Nederlands

De schaduwzijde van z

Fabien Vehlmann (scenarist), Yoann (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Op een mooie dag (nu ja) worden Robbedoes, Kwabbernoot en de graaf van Rommelgem wakker op... de maan! Zwendel heeft het trio tijdens zijn slaap meegenomen naar een basis in aanbouw. Hij heeft opnieuw een megalomaan project: Zwendel wil op de maan het meest gesofisticeerde laboratorium ter wereld bouwen. Bovendien kan hij er tests uitvoeren die op Aarde onmogelijk zijn. Een keer ze over hun eerste
Titel
De schaduwzijde van z
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Yoann
Taal
Nederlands
Uitgever
[Brussel]: Dupuis, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789031431434 (paperback)

Besprekingen

De sluwe zakenman Zwendel, een oude bekende, ontvoert Robbedoes en Kwabbernoot naar de maan. Deze megalomane figuur heeft snode plannen en wil het heelal beheersen. Uiteraard bestrijden de hoofdfiguren het kwaad. Ondertussen beleven ze allerlei spannende avonturen. Behalve een spannend en humoristisch verhaal is deze strip ook een satire op het roofkapitalisme en zijn uitwassen, inclusief de Russische maffia. Een nieuw deel uit een inmiddels klassieke stripserie.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties