Strip
Nederlands

De opstandelingen van Neosalem

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 12
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Saul is ongerust: hij kan zijn krachten niet naar believen gebruiken en er zijn leden van de Raad die zich beginnen af te vragen of hij echt de Uitverkorene van het Goede, en dus hun legitieme keizer, is. Na een paar bijzonder wrede beslissingen van Saul – zoals de beslissing om de kinderen van de Achtste Familie te brandmerken – nemen de spanningen in Neosalem toe. Om de samenhorigheid van zijn v
Titel
De opstandelingen van Neosalem
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les révoltés de Néosalem
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2020
48 p. : ill.
ISBN
9789031437726 (paperback)

Besprekingen

De kinderen Yvan, Terry, Dodji, en Leila leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan. Een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Zo worden 'naamloze' deelnemers in een arena losgelaten terwijl een geblinddoekte schutter hen moet doden om zelf te overleven. In Neosalem heeft Saul, een wrede heerser, de touwtjes in handen. Hij speelt een spelletje met Leila, waarbij ze gedwongen deelneemt aan een skeelerrace met boobytraps. De inzet is baby Lucie, die ze op haar schouder moet meedragen. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd en met een complex scenario. Veel actie, af en toe gewelddadige en met horrorachtige scènes. Het is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums; dit twaalfde deel is het vervolg op 'Spijkerharde wraak' (2018)*.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties