Strip
Nederlands

De ontsterfmachine

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 10
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Gescheiden van elkaar staan de vijf helden nu echt alleen voor huiveringwekkende avonturenNa een eindeloze tocht door de sneeuwbuien gaan Terry en de Meester van de messen schuilen in een gigantische hangar. Daar krijgt Terry een briljant idee: als ze nu eens een ontsterfmachine bouwen waardoor ze kunnen terugkeren naar de wereld van de Levenden? Dan duikt Camille plots op met een mysterieuze, beb
Titel
De ontsterfmachine
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La machine à démourir
Uitgever
[Charleroi]: Dupuis, 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789031434596 (paperback)

Besprekingen

De kinderen Terry, Dodji en Camille leven in een andere dimensie. Ze zijn eigenlijk dood. Na hun overlijden leven ze in een wereld waarin alleen kinderen bestaan, een soort parallelle wereld. De samenleving heeft trekjes van een totalitair regime. Het jongetje Terry komt samen met de persoon Sabbel terecht in de hal van een verlaten speelgoedbeurs. Sabbel draagt een soort rubberen kikvorsmasker en praat niet. Het jongetje Dodji wordt gevangen gehouden door de meester, een soort van ninja. Na allerlei avonturen in de hal trekken Terry en Sabbel weer verder op zoek naar de andere kinderen. Door de complexiteit van het scenario richt deze stripserie zich op een wat oudere jeugd. Professioneel uitgevoerd stripverhaal met mooie sfeervolle tekeningen die passend zijn ingekleurd. Veel actie, af en toe wat gewelddadige scènes qua vechtpartijen tussen Terry en Sabbel. Dit deel is niet te volgen zonder de kennis van de eerdere albums; het is het vervolg op 'Voor het Middernachtkind' (2015)*.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties