Strip
Nederlands

De olympische oorlog

Fabien Vehlmann (scenarist), Yoann (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Parelwitte stranden, een heerlijk zonnetje… nee, het is geen idyllische vakantie maar wel de harde realiteit van de Worldwide Olympic War (WOW), de strijd tussen de grootste superhelden van de wereld. Maar Supergroom is niet uit eigen beweging afgezakt naar het paradijselijke plekje. Hij is ontvoerd en op het eiland gedropt, terwijl Spip wordt gevangenhouden! Slaagt onze superheld erin de WOW te o
Onderwerp
Superhelden
Titel
De olympische oorlog / scenario Vehlmann ; tekeningen Yoann
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Yoann
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
La guerre olympique
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2021
85 p. : ill.
ISBN
9789031439188 (paperback)

Besprekingen

Weinigen weten dat Robbedoes in de nachtelijke uren optreedt als de superheld Super Groom in het bevechten van allerlei onrecht. Maar dan wordt hij ontvoerd door het Badass, een organisatie die gevoelige dossiers van superhelden beheert. Hij wordt gedwongen deel te nemen aan de Olympische Oorlog, een krankzinnige wedstrijd tussen superhelden van over de hele wereld. Uiteraard gaat dit gepaard met moeilijke en levensbedreigende proeven. Maar gelukkig is Super Groom ook superintelligent en als het moet zelfs supersterk. Toch wint hij niet, maar hij komt wel ongedeerd uit de wedstrijd, op weg naar nieuwe uitdagingen. In dit stripverhaal, dat de draak steekt met de bekende superheldverhalen, komt een heel andere Robbedoes te voorschijn dan deze uit de traditionele verhalen. Die vernieuwing is prima gelukt en zorgt voor een boeiend scenario dat in een wervelende en actievolle tekenstijl is neergezet. Afzonderlijk leesbaar naast het eerste deel, 'Superheld tegen wil en dank' (2020)*.

Over Fabien Vehlmann

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoît Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties