Boek
Engels

Between the assassinations

Aravind Adiga (auteur)

Between the assassinations

Genre:
Beschrijving van de denkbeeldige Indiase stad Kittur en de belevenissen van haar bewoners in de jaren tachtig van de 20e eeuw.
Onderwerp
India ; 1980-
Titel
Between the assassinations
Auteur
Aravind Adiga
Taal
Engels
Uitgever
London: Atlantic, 2009
351 p.
ISBN
9781848871229 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Kittur is een denkbeeldige stad tussen Goa en Calcutta. De auteur geeft aan het begin van elk hoofdstuk een toeristische en geschiedkundige uiteenzetting over een deel van de stad. Vervolgens voert hij telkens een bewoner ten tonele: een arm jongetje dat gevraagd wordt te spioneren, een uitgebluste leraar die aan een beroerte sterft, een rijk jongetje dat een bom in zijn school plaatst, een idealistische journalist en vele anderen. Zo ontstaat een reeks korte verhalen die een kleurrijk beeld geeft van het leven in India met zijn vele godsdiensten, rangen en standen, armoede en corruptie, maar ook humor en levenslust. Het verhaal speelt zich af in de periode tussen de aanslagen op Indira Gandhi en haar zoon Rajiv, in de jaren tachtig van de 20e eeuw. Paperback met normale druk.

Over Aravind Adiga

Aravind Adiga (Madras, 23 oktober 1974) is een Indiaas schrijver. Met zijn debuutroman De witte tijger won hij in 2008 de Man Booker Prize.

Biografie

Aravind Adiga werd geboren in Madras (officieel Chennai) op 23 oktober 1974 als kind van dr. K. Madhava Adiga en Usha Adiga. Hij groeide op in Mangalore en ging naar de Canara High School en de St. Aloysius High School, waar hij in 1990 succesvol examen deed. Nadat hij met zijn familie naar Sydney was geëmigreerd, bezocht hij de James Ruse Agricultural High School. Daarna volgde hij een studie Engelse literatuur aan de Columbia-universiteit, New York, die hij in 1997 afrondde als salutatorian (academische titel voor de op twee na beste student van het collegejaar). Hij studeerde vervolgens aan het Magdalen College in Oxford. Sindsdien werkt hij als journalist in Azië. Op het moment leeft hij in Bombay.

Adiga begon zijn journalistieke carrière als financieel journalist bij de F…Lees verder op Wikipedia