Strip
Nederlands

Het masker der stilte ; Superquick

André Franquin (auteur)

Het masker der stilte ; Superquick

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Robbedoes en Kwabbernoot maken een reportage in Incognito City. Een boevenbende is van plan de stad te plunderen met behulp van een slaapgas dat de Graaf van Rommelgem heeft uitgevonden.
Bevat
Het masker der stilte
Superquick
Titel
Het masker der stilte ; Superquick
Auteur
André Franquin
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2001
62 p. : ill.
ISBN
90-314-0016-5 (paperback) 9789031400164 (paperback)

Over André Franquin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xavier Dauga

André Franquin (Etterbeek, 3 januari 1924 - Saint-Laurent-du-Var, 5 januari 1997) was een Belgische striptekenaar, vooral bekend om zijn reeks Guust. Daarnaast was hij medeauteur van de serie Marsupilami en Robbedoes en Kwabbernoot.

Biografie

Vroege carrière

Franquins tekencarrière begon in 1935 toen zijn werk gepubliceerd werd in de krant La Nation Belge. Na een Grieks-Latijnse opleiding aan de Sint-Bonifatiusschool in Brussel trok hij in 1942 naar de Sint-Lucasacademie waar hij Eddy Paape leerde kennen. Franquins interesses strookten echter niet met die van de school. De school was religieus en conservatief ingesteld, terwijl Franquin veeleer opkeek naar de typische Amerikaanse cultuur van komische films, cartoons, comics en tekenfilms. In het najaar van 1944 rond de Bevrijding sloot de school een tijdje haar deuren vanwege d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties