Strip
Nederlands

De bamboebaby

André Franquin (auteur), Batem (illustrator), Greg (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Extra onderwerp
humor
Titel
De bamboebaby
Auteur
André Franquin Greg
Illustrator
Batem
Taal
Nederlands
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 1988
48 p. : ill.

Besprekingen

De Marsupilami is een langstaartig, uiterst zeldzaam en heel intelligent dier dat alleen in het Zuid-Amerikaanse landje Palombië voorkomt. In dit verhaal komt het in aanraking met een ander zeldzaam dier, een jonge panda, die per parachute uit een neerstortend vliegtuig is neergekomen in het oerwoud. Het probleem is dat panda's alleen bamboe eten, en dat groeit maar op één plek in het hele land. Gelukkig biedt de Marsupilamifamilie hulp. Een aardig, humorvol verhaal waarin de eigenaardigheden van de Marsupilami volop gebruikt worden net als die van de archetypes uit de menselijke bevolking: een corrupte Palombiër, een nazistische piloot, een indianenhoofdman die aan Harvard en in Heidelberg gestudeerd heeft, de twee Chinezen die de panda vervoerden enz. Bekwaam getekend in karikaturale stijl volgens de principes van de Dupuis-stal. Er zullen volop liefhebbers zijn voor dit vrijwel geweldloze verhaal.

Over André Franquin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Xavier Dauga

André Franquin (Etterbeek, 3 januari 1924 - Saint-Laurent-du-Var, 5 januari 1997) was een Belgische striptekenaar, vooral bekend om zijn reeks Guust. Daarnaast was hij medeauteur van de serie Marsupilami en Robbedoes en Kwabbernoot.

Biografie

Vroege carrière

Franquins tekencarrière begon in 1935 toen zijn werk gepubliceerd werd in de krant La Nation Belge. Na een Grieks-Latijnse opleiding aan de Sint-Bonifatiusschool in Brussel trok hij in 1942 naar de Sint-Lucasacademie waar hij Eddy Paape leerde kennen. Franquins interesses strookten echter niet met die van de school. De school was religieus en conservatief ingesteld, terwijl Franquin veeleer opkeek naar de typische Amerikaanse cultuur van komische films, cartoons, comics en tekenfilms. In het najaar van 1944 rond de Bevrijding sloot de school een tijdje haar deuren vanwege d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties